Change language to: enEnglish (English)

Германија: Пита со јагоди

Fresh strawberry pies at the Camino d els Calderers d San Juan, Majorca, the largest island of Spain, Europe on the Mediterranean Sea and part of Balearic Islands archipelago
Photo by JOSEPH SOHM

Јужна Кореа: Пита со домати

Whole Red and Yellow Tomato Tart

Мексико: Пита со лимон

Lemon meringue pie served on plate

Австралија: Вегетаријанска француска “свилена” пита

french silk pie

Шпанија: Пита од јаболко наречена Chimichanga или во превод пита која е во стилот на тортоља, врап, фил замотан во тесто.

Mexican food: xangoe - fried cheesecake with ice cream

Велика Британија: Вегетаријанска овчарска пита

Cottage pie

Франција: Пита со тиквички, козјо сирење и мед

Zucchini tart.

Америка: Чоколадна бостонска пита

Boston cream pie
(C) MATT BOWMAN

Бразил: Пита со јагоди

Tortinha de Morango

Македонија а воедно и Балкан: Неговото висечество, БУРЕК! Пробајте ја нашата вртена пита со сирење која од неодамна можете да ја најдете во маркетите на Кам ширум Македонија.